Naast een makkelijke challenge,  is er ook elke dag een moeilijkere knutsel challenge. En deze 3D hand is de eerste challenge. Vind jij hem ook zo stoer? Veel knutselplezier! En vergeet je niet het resultaat op de Sien en Co Facebook pagina te plaatsen (onder het bericht over de vrolijke handen)? Dan maak je ook nog eens kans op een super gaaf knutselpakket!

Dit heb je nodig

Om te beginnen heb je een wit A4 250 grams papier nodig. Daarnaast heb je nog een liniaal, een zwarte stift, een grijs potlood en stiften nodig. Heb je alles klaar liggen? Dan kun je aan de slag.

Word een 3D hand kunstenaar

Je begint met het tekenen van de omtrek van je hand op het papier met een grijs potlood (voor de foto heb ik stift gebruikt, dus mijn lijntjes hieronder zijn donkerder dan die van jou zullen zijn).

Knutselen met Sien en Co Knutsel Challenge 3D hand

Maak met de zwarte stift en een liniaal rechte lijnen tot aan je hand. Op je hand zelf teken je boogjes. Probeer ongeveer gelijke afstanden van elkaar te houden tussen de lijnen. Maak deze lijnen nog eens extra dik met de zwarte stift.

Knutselen met Sien en Co Knutsel Challenge 3D hand 1 Knutselen met Sien en Co Knutsel Challenge 3D hand 2

Kleur nu de ruimte tussen de lijnen in met kleur, volg hierbij de zwarte lijn. Qua kleuren mag je helemaal zelf bepalen wat je wilt gebruiken. Het mooiste effect heb je als je van donker naar licht gaat (donker onder de zwarte streep en daarna steeds lichter). Je 3D hand is klaar om ingelijst te worden als je alles ingekleurd hebt.

Knutselen met Sien en Co Knutsel Challenge 3D hand 3 Knutselen met Sien en Co Knutsel Challenge 3D hand 4