Beker weven

Even wat anders doen? Ga beker weven! Maak van een plastic bekertje een pennenbakje. Knip de beker in en weef katoengaren erdoor. Zo krijg je een leuk pennenbakje.

Materialen voor beker weven

  • Plastic beker
  • Katoen garen
  • Schaar
  • Naald
  • Eventueel een haaknaald

Geen katoen garen in huis? Je kunt garen (en meer) bestellen bij Sien en Co: Garen.

Tijd om te weven

Knip met een schaar de beker dertien keer in zodat je dertien ongeveer gelijk strookjes krijgt. Zorg altijd voor een oneven aantal strookjes! Knip niet helemaal tot aan de bodem maar stop een stukje er boven.

Knutselen met Sien en Co beker weven Knutselen met Sien en Co beker weven 1

Knip een stuk van het garen af en haal je draad door een van de gleuven. Zorg dat je het uiteinde in het bekertje hebt. Maak eventueel een knoopje om te zorgen dat je draad niet verschuift.

Knutselen met Sien en Co beker weven 2

Nu ga je weven. Ga met je draad om beurten voor en achter een strookje langs. Ga bij het tweede rondje gewoon door. Zie je dat je nu aan de andere kant van het strookje langsgaat? Blijf zo doorgaan en duw af en toe de draden even aan.

Om van kleur te wisselen knip je het eerste draadje af (zorg dat het uiteinde in de beker zit). Begin nu met de volgende kleur (net zoals je begon met de eerste kleur). En ga door met weven waar je was gebleven. Je kunt zo vaak van kleur wisselen als je wilt.

Knutselen met Sien en Co beker weven 6 Knutselen met Sien en Co beker weven 7

Als je klaar bent, werk je de draadjes aan de binnenkant weg met een naald. Eventueel kun je een haaknaald gebruiken als je er niet bij kunt.

Knutselen met Sien en Co beker weven 8 Knutselen met Sien en Co beker weven 9

Als je al je draadjes hebt weggewerkt is je beker klaar! Wel stoer toch?

Knutselen met Sien en Co beker weven 10