Met onze kleine dame op het kinderdagverblijf, kan ik eens lekker aan de slag. Even lekker freubelen. Ik heb weer zoveel leuke ideeën in mijn hoofd zitten om te maken. En met dit weer kan ik me voorstellen dat jullie daar erg blij mee zijn. Snel aan de slag dus!

Boekje maken

Dit boekje is makkelijk te maken en omdat je het helemaal zelf kunt invullen dus leuk om te maken voor kleuters maar ook voor grotere kinderen. Als webwinkelhouder met knutselmaterialen gebruik ik natuurlijk mijn eigen materialen ;). Mocht je de materialen niet in huis hebben, je kunt alle gebruikte materialen bij SienEnCo bestellen. Dit heb je nodig:

Boekje

Aan de slag

Begin met het maken van gaatjes in de vouwblaadjes. Ik heb zelf 9 blaadjes in totaal gebruikt, waarbij de buitenste 2 een andere kleur hadden dan de binnenste blaadjes. Maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Boekje 1

Maak een boekje van het geheel door de garen door de gaatjes te rijgen.

Boekje 2

Met je gekozen sjabloon maak je en mooi voorkant. Het sjabloon dat ik gebruikt heb, kan ook voor textiel gebruikt worden. Het heeft daarom wat kleinere gaatjes. Daarom moet je voldoende verf gebruiken zodat je figuur er mooi uitkomt.

Boekje 3

Als je alles geverfd hebt, verwijder je voorzichtig je sjabloon.

Boekje 4

Nu nog een leuke tekst of je naam erop zetten en je boekje is voor zover klaar.

Boekje 5

En dan komt het leuke: Het boekje verder vullen. Wel even wachten tot de voorkant goed droog is. Het vullen is helemaal aan jou. Zet je er leuke rijmpjes in? Of maak je er mooie tekeningen in? Of misschien maak je er wel een leuk fotoboekje van? Het kan allemaal. En ik ben natuurlijk weer benieuwd naar de resultaten!

Heel veel knutselplezier.