Cadeautjes in herfstsfeer

Het is koud en guur, dus er op uit gaan om cadeautjes te zoeken … liever niet. Maar ja, je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen op het verjaardagsfeestje vanavond. Ga daarom lekker met de kinderen aan de slag om cadeautjes in herfstsfeer te maken!

Cadeautjes in herfstsfeer

Bij knutselen in herfstsfeer denk je misschien al snel aan bladeren, eikels en kastanjes waarvoor je dan toch weer naar buiten moet. Maar ook zonder deze producten uit de natuur kun je superleuke cadeautjes in herfstsfeer maken! Op Pinterest vond ik weer erg leuke ideeën!

Aan de slag met strijkkralen

De meeste ouders hebben ze wel in huis, strijkkralen. Misschien ooit wel eens gekocht en nu ergens verstopt achter in de kast. Dan is het nu tijd om ze weer op te zoeken. Want voor dit cadeautje heb je strijkkralen en een touwtje nodig. Maak de bladeren volgens patroon, touwtje er door heen en je hebt een leuke (sleutel)hanger.

Strijkkralen bladeren Knutselen met Sien en Co knutselideeen voor kinderen cadeau idee

Strijkkralen bladeren
(idee via Simple Crafts)

Uiltje van een wc rol

Ook dit idee is erg leuk. Dit uiltje maak je van een wc rol. Alles wat je verder nodig hebt is verf, gekleurd papier, lijm en een zwarte stift. Klik op de afbeelding om de uitleg te bekijken. Zo wordt geld geven toch nog leuk :).

Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselideeen voor kinderen cadeau idee

Uiltje knutselen
(idee via deschdanja.ch)

Herfstboom

Zelf ben ik ook samen met Sien aan de slag gegaan. Wij maakten allebei een leuk schilderij, de herfstboom. Hoe wij deze maakten en wat je ervoor nodig hebt kun je lezen op het blog van Blond en Bruin. Een kunstwerk als cadeau krijgen, wie wil dat nu niet ;)?

herfstboom-knutselen-met-sien-en-co-knutselideeën-voor-kinderen-cadeautjes in herfstsfeer herfstboom-knutselen-met-sien-en-co-knutselideeen-voor-kinderen cadeautjes in herfstsfeer

Waxinelichthouder

Waxinelichthouders zijn altijd leuk om te geven en maken. Samen met Sien maakte ik daarom voor Thuisleven waxinelichthouders in herfstsfeer. Wat was Sien trots op haar eigen gemaakte sfeerlichtje. Een echte aanrader dus. En geen nood, ook hiervoor hoef je het huis niet uit ;). Zoek op internet gewoon naar een bladvorm en print deze op klein formaat een paar keer uit. Even uitknippen en je hebt je vorm om te gebruiken.

waxinelichthouder-in-herfstsfeer-knutselen-met-sien-en-co-knutselideeen-voor-kinderen

Lief klein egeltje

Is hij niet schattig, dit lieve kleine egeltje? Een leuke knutsel voor kinderen die gek op knippen en plakken zijn (en dat zijn de meeste kinderen wel ;)). Op de website van Website4Mama leg ik uit hoe je kind dit egeltje zelf kan maken en kun je een sjabloon downloaden.

lief klein egeltje knutselen met sien en co knutselblog voor website4mama

Wat is jouw favoriete cadeautje in herfstsfeer om te maken?