Het is buiten koud en nat, dus Sien heeft besloten dat zij wil knutselen. Tijd dus weer om in mijn creatieve modus te komen en weer wat nieuws te verzinnen. Maar wat? Ook mij ontbreekt het soms aan inspiratie. Heel handig dat er dus knutselboeken zijn waar je inspiratie uit kan halen. De komende weken zal ik 4 knutselboeken met jullie delen. En omdat de feestmaand er aan komt, geef ik deze 4 boeken ook nog eens weg! Des te meer reden om de blogs te lezen ;).

Knutselboek voor kerst

De titel van dit eerste knutselboek trok gelijk mijn aandacht: Creatief aftellen tot kerst. Met maar liefst 25 projecten om te maken, elke advent dag 1. Ik ben al om!

Creatief aftellen tot kerst

De voorkant van het boek is een advent kalender met 25 vakjes, en ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn nieuwsgierigheid al bijna niet kan bedwingen. Wat een leuk idee om elke dag een vakje te mogen openen en dan ook nog iets leuks te knutselen.

Elke dag een nieuwe kerst DIY

Creatief aftellen tot kerst 1 Creatief aftellen tot kerst 2

In het boek staan per dag een leuk knutselproject, die stap voor stap duidelijk wordt uitgelegd. Naast de uitleg van 25 knutselprojecten, bevat het boek ook drukvormen, sjablonen en kaartonderdelen die nodig zijn voor de knutselprojecten. Behalve deze materialen zijn er ook nog andere materialen nodig zoals bijvoorbeeld lijm, een schaar, papier, vilt en knopen. Dus het is wel even handig om van te voren te kijken of dit wel in huis hebt. Het zou jammer zijn als het knutselproject van die dag anders niet gemaakt kan worden.

De 25 knutselprojecten die in het boek staan zijn echt super leuk. Ik kan het niet laten om vast een paar voorbeelden te verklappen ;): Papieren engelen, vingerpoppetjes, kerstballen en lichthangers. Heerlijk om hier samen mee aan de slag te gaan.

Dus voor kinderen vanaf 6 jaar die gek zijn op knutselen is Creatief aftellen tot kerst een echte aanrader!

Creatief aftellen tot kerst

Creatief aftellen tot kerst is uitgegeven door De Vier Windstreken en te koop voor € 17,95 (ISBN 9789051164565). Je kunt het boek ook hier bestellen.

Dit boek is gewonnen door

Winactie boek creatief aftellen tot kerst

Meegedaan maar niet gewonnen? Blijf dan dit blog volgen, want ik mag nog 3 leuke knutselboeken verloten!

Vast heel veel knutselplezier!