Is de online supermarkt de oplossing voor drukke gezinnen?

Je hebt een druk gezin. Jullie werken allebei, de kinderen hebben naast school elk hun eigen sport waarvoor je in het weekend vaak langs de zijlijn mag kijken en dan zijn er ook nog familie en vrienden waar je toch graag aandacht aan wil geven. Je komt echt tijd te kort. Hoe fijn zou het dan zijn dat je de tijd die je over hebt niet hoeft te besteden aan het doen van boodschappen of te bedenken wat je nu weer zal gaan koken? De online supermarkt kan voor jullie dan wel de oplossing zijn. 

Gezinnen met kinderen

Grote kans dat jij, als je dit leest, een moeder bent met één of meerdere kinderen. Uit ervaring kan ik zeggen dat je als moeder vaak te maken hebt met één groot probleem; namelijk tijd tekort! Jij zal dit waarschijnlijk ook wel herkennen. Hoe fijn zou het dan zijn als je een manier kunt vinden om op structurele basis tijd te besparen? Gemiddeld ben je als moeder met een gezin wekelijks meer dan 1,5 uur bezig met boodschappen doen. En heb je je kinderen mee, dan doe je er nog wel langer over. Ik weet zelf wel leukere dingen met mijn tijd te doen dan achter jengelende kinderen aanlopen in de supermarkt.

Online boodschappen doen

Zelf ben ik al ruim een jaar geleden begonnen met mijn boodschappen online te bestellen bij een online supermarkt. Wat een verademing zeg. Ik heb een lijst met vaste boodschappen en in een boekje heb ik verschillende maaltijden staan. In nog geen 10 minuten heb ik de boodschappen dan ook al besteld. En omdat steeds meer supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, PLUS, COOP, DEEN en de Spar dit aanbieden, kun je gewoon je booschappen blijven doen bij jouw favoriete supermarkt. Hoe werkt het online boodschappen doen? Je kunt in de webwinkel alle producten aanklikken die je wilt ontvangen. Via een handige zoekfunctie wordt het zoeken je heel makkelijk gemaakt. En de meeste supermarkten bieden de mogelijkheid een favorieten lijst aan te maken waardoor het nog makkelijker wordt om te bestellen. Als je alles hebt aangeklikt wat je nodig hebt, kun je kiezen voor pick-up-point (boodschappen afhalen) of voor boodschappen bezorgen (thuisbezorgen) en betalen. Het grote voordeel is dat je dus niet zelf meer naar de supermarkt hoeft. Je moet nog steeds wel zelf alle recepten verzinnen en elke dag bedenken wat je wilt eten. Maar ook daar wordt steeds meer op ingesprongen. Zo heeft de Albert Heijn bijvoorbeeld een gigantische database vol met heerlijke recepten.

Is de online supermarkt de oplossing voor drukke gezinnen_Knutselen met Sien en Co

Maaltijdboxen

Een alternatief voor de online supermarkt, die steeds populairder wordt, is de maaltijdbox. Een maaltijdbox is een boodschappenpakket met producten en recepten. Hiermee kun je bijvoorbeeld 3 of 4 maaltijden per week maken. Erg handig voor als je meer afwisselingwil in je dagelijkse maaltijden en zeker ook geschikt voor gezinnen met kinderen (veel maaltijden zoals die van HelloFresh, Mathijs maaltijdbox en Marley Spoon zijn kindvriendelijk). Er is veel te kiezen; biologisch, vegetarisch, specifieke vlees of vis maaltijden of juist Hollandse pot of wereldkeuken. Het nadeel van een maaltijdbox is dat je de andere boodschappen niet direct kunt bijbestellen (uitgezonderd de Allerhande box van Albert Heijn).

Kant-en-klaar maaltijden

De derde mogelijkheid, waar ook drukke gezinnen met opgroeiende kinderen vaak gebruik van maken, is die van de kant-en-klare maaltijden. Gemak dient de mens en ook ik maak hier graag gebruikt van als ik weet dat ik een drukke dag voor de boeg heb. Deze opwarm-gerechten worden al voorgekookt in een grote centrale keuken. De smaak van deze maaltijden wordt steeds beter. Foodconnect en Kook jij of ik zijn bijvoorbeeld hele innovatieve concepten. Ook supermarkten zelf bieden steeds vaker voedzame en gezonde diepvriesmaaltijden aan (die je dan ook weer online kunt bestellen). Het grote voordeel van kant en klaar maaltijd is het feit dat je binnen een paar minuten kunt eten. Geen recept nodig, geen voorbereidingen treffen, gewoon de tafel dekken en ondertussen de maaltijden in de oven leggen.

Thuisbezorg maaltijd

Ik ga het eerlijk toegeven. Eén keer in de week kies ik voor een zeer makkelijke oplossing, ik laat het eten lekker kant en klaar thuisbezorgen. Nu woon ik in Breda waardoor de keuze echt enorm is. Een thuisbezorg maaltijd hoeft dus echt al lang niet meer ongezond te zijn. Alhoewel dat patatje op zijn tijd er bij ons zeker wel in gaat hoor ;). Maar vaker kiezen wij bijvoorbeeld voor sushi, waar Sien ook echt gek op is.

Zelf creatiever worden met koken

Misschien heb je zoiets van; het zal allemaal wel met dat online bestellen bij een online supermarkt, maar ik wil gewoon gezellig naar de winkel! Dat kan nog steeds. Je kunt ook een combinatie maken van beide mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook steeds meer websites die kwalitatieve recepten publiceren (zoals smulweb & 24kitchen). Je kunt eventueel ook daar zoeken naar nieuwe gerechten voor meer afwisseling in je wekelijkse menu’s, en vervolgens zelf in de supermarkt de inkopen doen. Op youtube vind je tegenwoordig ook steeds meer kanalen over koken. Mensen die nieuwe smaken creëren en die precies uitleggen wat ze doen en hoe ze dit precies doen. Zo kun jij dit thuis gemakkelijk in je eigen keuken namaken.

Ik ben benieuwd naar jouw mening over de online supermarkt

Ik ben erg benieuwd wat jij zelf vindt van online boodschappen doen. Lijkt het je handig? Heb je zelf al een de boodschappen laten thuisbezorgen? Of heb je al eens een maaltijdbox gehad? Wat waren de voordelen van zo’n maaltijdbox voor jouw gezinnen? Hebben je kids lekker meegegeten? En wat zeg jij van kant-en-klaar maaltijden? Vind je dit suf en alleen voor senioren, of zie je hiervoor ook kansen voor je eigen gezin? Laat het weten door hieronder een reactie in te sturen. Ik kijk ernaar uit jullie mening over dit onderwerp te lezen!