Diamond painting is ook leuk voor jouw kind

Ben jij al met het virus diamond painting besmet? Diamond painting is de rage onder creatieve volwassenen op dit moment. En alhoewel veel volwassenen er bezeten van zijn lijkt het nog niet overgeslagen zijn op de kinderen. En dat is jammer, want diamond painting is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens heel goed voor kinderen. Brent Jacobs van diamond-paintings.be vertelt hieronder wat diamond painting is en waarom het voor kinderen ook nog eens goed is.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is schilderijen maken met strass steentjes. Door kleine steentjes aan te brengen op een canvasdoek krijg je een prachtig eindresultaat. Maar diamond painting is meer dan gewoon een leuke hobby.

Juist het bezig zijn met de kleine steentjes werkt voor kinderen ook therapeutisch en rustgevend waardoor hun concentratie ook verbeterd. Zelf had ik veel problemen met concentreren en ik had dan ook heel veel moeite op school. Mijn handschrift was lelijk en de leerkrachten vonden me altijd dom. Toen ik begon met diamond painting merkte ik echter dat ik helemaal niet dom was en dat ik me wel goed kon concentreren.

Door het rustgevende effect dat het op mij bleek te hebben vroeg ik aan mijn neefje – die adhd heeft – om het ook eens te proberen. In het begin ging het vrij stroef, en wou hij al snel opgeven, maar vanaf dat hij resultaat begon te zien wist hij dat diamons painting ook goed voor hem was. Nu is hij soms uren aan achter elkaar bezig.

Diamond painting is ook leuk voor jouw kind! _ Knutselen met Sien en Co

Diamond painting – Wat heb ik nodig?

Voor je kan beginnen heb je het nodige materiaal nodig. De kosten vallen echt reuze mee omdat een pakket dat je koopt al alles bevat wat je nodig hebt. In een pakket zit het pennetje, de steentjes, de wax, het schudbakje en het canvasdoek met beschermfolie.

Er is veel keuze dus is zal er zeker ook een painting zijn je kind leuk vind. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een painting van.

Diamons painting – Hoe begin ik?

Zodra je de painting hebt ontvangen kunnen jij en je kindje aan de slag. Dit doe je door eerst het canvasdoek klaar te leggen. Kinderen kunnen wel eens hun geduld verliezen en dan lijkt alles saai. Zorg er daarom voor dat je de eerste keren erbij blijft zitten tot je zeker bent dat het iets voor je kind is en hij of zij ook weet wat te doen.

Om te beginnen doe je de benodigde kleur steentjes in het schudbakje en schud je ze zodat ze goed komen te liggen (bolle kant boven). Nu zijn de steentjes “grijpklaar” en kan je beginnen met diamond painting. Doe hiervoor wax, die je erbij krijgt, op je pennetje en “pak” met het pennetje een steentje (of meerdere steentjes als je met het brede uiteinde werkt).

Scheur een stukje van de beschermfolie weg. Haal niet alles weg! Het makkelijkste is van boven naar beneden te werken. Plaats de steentjes op de juiste plek, iedere kleur zijn eigen code die op de kleurenlegende, die bij de painting zit, staat aangegeven. Werk zo rij voor rij en/of kleur voor kleur tot je schilderij af is.