De DIY van dit keer is, op speciaal verzoek ;), een droomvanger maken. Hang je zelfgemaakte droomvanger boven je bed en hij zal al je boze dromen weg vangen. En het is ook nog eens erg leuk om de droomvanger zelf te maken. Met kraaltjes en veren maak je de droomvanger helemaal af.

Materialen voor een droomvanger

  • Ring van ongeveer 20 cm doorsnee
  • Textiel garen (bijvoorbeeld Zpaghetti of RibbonXL)
  • Katoengaren
  • (Strijk)kralen
  • Veren
  • Schaar

Hoe maak je een droomvanger?

Maak het textiel garen vast aan de ring en omwikkel de ring. Aan het eind leg je het begin van de textiel garen langs de ring en wikkel je hier ook om heen. Zo werk je dit gedeelte weg. Knoop het uiteinde vast en knip het (lang!) af. Knip een eventueel restant van het begin ook af.

IMG_5467 IMG_5468 IMG_5471

Knoop nu het katoengaren vast. Je gaat nu rondom een ‘knoop’ maken door het draad over de ring, achterlangs, onder de ring en dan tussen de ring en het garen door te halen (zie foto 2 hieronder). Blijf dit rondom herhalen met stukken ertussen (niet te dicht op elkaar!).

IMG_5472 IMG_5473 IMG_5474

Voor de volgende ronde doe je hetzelfde maar dan in de lus van de vorige ronde.

IMG_5475

Tussendoor kun je kralen aanrijgen voor een leuk effect. Ga net zo lang door tot je in het midden bent. Je houdt een gat over. Knoop nu het garen goed vast en knip het af.

IMG_5476IMG_5477

Maak je droomvanger af door aan de onderkant slierten van de verschillende garen en veren vast te maken.

droomvanger_1