Een maaltijdbox gericht op kinderen

Dit keer geen knutseltip, maar een gemakkelijke maaltijden tip. Heb jij het al eens geprobeerd? Een maaltijdbox voor het hele gezin? Maaltijdboxen zijn enorm populair. Steeds meer gezinnen maken gebruik van zo’n foodbox. In het drukke gezinsleven is er niet altijd tijd om uitgebreid boodschappen te doen en lang in de keuken te staan. Door tijdsgebrek grijpen we al gauw naar snelle en makkelijke gerechten. En die zijn niet altijd even gezond en gevarieerd. Ook ik maak wel eens gebruik van een heerlijke maaltijdbox.

Een maaltijdbox voor het hele gezin

Heb je het druk, maar wil je wel een gezonde maaltijd aan je kinderen geven? Dan kan een maaltijdbox uitkomst bieden. Zo’n foodbox bevat namelijk alle verse, gevarieerde en gezonde producten voor 3 of meer maaltijden. Je hoeft niet meer zelf te bedenken wat je allemaal gaat koken. In de box zitten namelijk ook de recepten die bijzonder snel op tafel staan. En dit is altijd een goede afwisseling van gerechten met vlees, vis, groenten, etc. Ook voor kinderen zijn er geschikte maaltijdboxen.

Een kindvriendelijke maaltijdbox

Wie tegenwoordig zoekt naar een maaltijdbox heeft keus uit ruim 20 verschillende aanbieders. Iedere box richt zich weer op een andere doelgroep. De laatste tijd zie je dat er ook steeds meer speciale kindvriendelijke maaltijdboxen aangeboden worden. Dit is een box met toegankelijke gerechten die ook nog eens snel op tafel staan. Oftewel: ideaal voor het drukke gezin.

Welke kindvriendelijke boxen zijn er allemaal?

Hieronder vind je mijn top-3 familieboxen: de HelloFresh Familybox, de Allerhande Familiebox en de familiebox van Marley Spoon.

HelloFresh Familybox

Een maaltijdbox gericht op kinderen _ Knutselen met Sien en Co

HelloFresh is veruit de meest populaire maaltijdbox in Nederland. Hoewel er in het begin veel kritiek was op het bedrijf (mensen kwamen maar moeilijk van het abonnement af) is dit inmiddels grotendeels overgewaaid. HelloFresh is een stuk klantvriendelijker en transparanter geworden. Voor gezinnen is de Familybox ideaal. Deze bevat standaard drie gevarieerde maaltijden voor het hele gezin (vanaf 2 jaar). De box met drie maaltijden voor vier personen kost €59,00. Bij HelloFresh kun je overigens elke week kiezen uit wel tien verschillende recepten. Wanneer je de Familybox kiest zitten er standaard drie kindvriendelijke recepten in, maar je kunt ook rustig een weekje variëren.

Allerhande Familiebox

Een maaltijdbox gericht op kinderen _ Knutselen met Sien en Co

Albert Heijn biedt ook een speciale maaltijdbox gericht op jonge gezinnen. De Allerhande Familiebox is bedoeld voor 2 volwassenen en twee kinderen en kost €49,00. De recepten in deze box zijn daadwerkelijk getest door kinderen, dus lekker voor jong en oud. De maaltijden staan standaard binnen 20 – 30 minuten op tafel. In relatief korte tijd zet je zo een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel. Groot voordeel van AH is dat je meteen je overige boodschappen hier ook kunt bestellen. Je betaalt dan bovendien geen bezorgkosten bij AH.

Familiebox van Marley Spoon

Een maaltijdbox gericht op kinderen _ Knutselen met Sien en Co

En ook Marley Spoon biedt een speciale foodbox gericht op gezinnen. Deze is verkrijgbaar voor €59,40. Je ontvangt dan drie maaltijden voor drie tot vier personen (dit is voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen). Net als bij HelloFresh kun je bij Marley iedere week zelf kiezen uit recepten. Wekelijks vind je minimaal drie kindvriendelijke recepten tussen de keuze mogelijkheden. Dit zijn vaak ook recepten die binnen 20 minuten op tafel staan (bliksemsnel recepten noemen ze dit zelf). Het grootste voordeel van Marley Spoon is de complete gebruikerservaring. Met de app kan je heel eenvoudig recepten kiezen, boxen inplannen en overslaan.