Egel knutselen

De herfst is weer in volle gang. En terwijl de bladeren buiten van de bomen vallen en het koud is, ben ik lekker binnen aan het knutselen. Het is namelijk weer hoog tijd voor een nieuw knutselidee. En dan is de herfst een prachtige jaargetijde voor inspiratie. Doen jullie lekker mee met een egel knutselen?

Egel knutselen

Voor mij is een egel een dier dat bij de herfst hoort. Grappig eigenlijk, want het beestje loopt natuurlijk in de lente en zomer ook gewoon rond. En toch zie ik de egel altijd voor mij verscholen onder de gevallen bladeren. Daarom dit keer een gezellige egel.

Wat heb je nodig?

  • Een wit A4 papier om het sjabloon op te printen
  • Vouwblaadjes 10 x 10 cm in bruin, geel en groen
  • Kleurpotlood (rood)
  • Schaar
  • Hobbylijm

Egel sjabloon

Egel knutselen _ Knutselen met Sien en Co

Om het jullie wat makkelijker te maken heb ik voor het egel knutselen een sjabloon gemaakt. Klik daarom op bovenstaand plaatje en print het sjabloon uit op het witte A4 papier. Het kan op gewoon papier afgedrukt worden, maar ik adviseer om wat dikker papier te nemen (120 grams).

Knippen en plakken

Knip de vouwblaadjes in stroken (niet te breed) en knip een deel doormidden. En dan nu: Plakken maar. Plak de stroken op de egel en wissel daarbij de kleine en grote, en gele en bruine, stroken af. Gebruik de groene stroken om gras te maken. Kleur nu nog het neusje met rode potlood en dan ben je klaar.

lief-klein-egeltje-knutselen-met-sien-en-co-blog-voor-website4mama

Net even anders met bladeren

Deze egel kun je ook goed maken met die mooie bladeren die nu overal liggen. Verzamel de bladeren en laat ze tussen kranten drogen. Als de bladeren goed droog zijn, plak je de bladeren op het sjabloon zodat je een mooie egel krijgt. Zo heb je dubbelop plezier!