Halloween pompoen

Wat was ik verrast. Stond de postbode voor de duur met een zware doos van Disney. Dat maakte me natuurlijk wel nieuwsgierig. En in de doos…….. een grote pompoen en een uitdaging. En een uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg :).

Happy Halloween!

Een creatieve pompoen maken, ja dat is nog eens een uitdaging. Want als ik eerlijk ben, had ik tot nu toe nog nooit een Halloween pompoen gemaakt. Gelukkig zat er een uitleg bij dus ben ik samen met Sien aan de slag gegaan. Het team van Disney Inspired deed ook sjablonen waar we uit konden kiezen en, hoe kon het ook anders, het werd Olaf ;).

Zo maak je een Halloween pompoen

Om een Halloween pompoen te maken heb je naast een pompoen ook nog een snij set voor pompoenen, lepel, gewoon papier, tape, viltstift op waterbasis, plastic prikker, waxinelichtjes en een scherp mes nodig.

Je begint met het uithollen van de pompoen. Daar is een groot scherp mes voor nodig. Je haalt namelijk eerst de bovenkant er af om de pompoen uit te kunnen hollen met een lepel. Hol de pompoen helemaal uit zodat er geen pitten en draden meer in zitten.

halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-bovenkant-er-af-snijden-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-bovenkant-er-af-halen-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-uithollen-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co

Breng het ontwerp aan op je pompoen. Dat kun je doen door een tekening na tekenen met viltstift op waterbasis (dan kun je gemakkelijk je fouten corrigeren met een doekje). Een andere manier is de tekening met tape op de pompoen plakken en dan met een plastic prikker door het sjabloon prikken om het zo over te nemen.

Snijd nu met een pompoen mesje (uit de snij set) je figuur helemaal uit. Snijd je iets per ongeluk weg, dan kun je het met een tandenstoker weer vastzetten. Als je figuur helemaal uitgesneden is kun je waxinelichtjes in de pompoen zetten en ben je klaar.

Mijn uitdaging

Het uithollen bleek nog best een klus te zijn, maar samen met Sien is het gelukt. Vervolgens heb ik Olaf op de pompoen getekend, best goed gelukt toch ;)? En toen snijden maar.

halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-sjabloon-er-op-zetten-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-figuur-er-uit-snijden-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co

Een tip voor moeders met kleine kinderen: Het snijwerk is echt een grote kinderen/mensen werk. Maar leg dat maar eens uit. Ik heb het opgelost door Sien een appel te geven waarmee ze zelf aan de slag kon met een onscherp mesje. Ze vond het geweldig.

halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-afleiding-voor-kleine-kinderen-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co

En dit is onze Halloween pompoen geworden. Heb ik de uitdaging succesvol afgerond?

halloween-pompoen-zo-maak-je-een-eigen-pompoen-het-resultaat-happy-halloween-knutselen-met-sien-en-co

Over Disney Inspired

Disney Inspired is een digitaal platform met de leuke kook, knutsel en speel ideeën. En natuurlijk alles in Disney stijl. Alles wordt goed uitgelegd en materiaal is gratis te downloaden. Een bron van inspiratie dus!

De materialen gebruikt in dit blog ontving ik van Disney Inspired.