Soms moet je gewoon die stap doen, er voor gaan. Ook al is het eng. En soms heb je daarvoor een duwtje in de rug nodig. Iemand die je de juiste kant op stuurt. Zo is het ook bij mij gegaan. In mijn geval was het mijn man die me dat duwtje in de juiste richting gaf. En daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Hoe het begon dit ben ik

Al vanaf mijn 18e was ik werkzaam in de farmaceutische wereld. Begonnen als apothekersassistente en daarna gewerkt bij een farmaceutisch bedrijf. Het werk was leuk en uitdagend, zeker toen ik de kans kreeg om productmanager te worden. Ik heb mijn werk dan ook lang met veel plezier gedaan. Maar toen kwam er een verandering, ik werd mama. En als nieuw gebakken mama wil je niet een week op congres naar het buitenland. Of 3 uur reizen om van en naar je werk te komen. Nee, dan wil je thuis zitten (nou ja, niet helemaal, want dan zou ik gillend gek worden). Maar om nu mijn baan dan maar op te zeggen?

Wilde plannen

obi_1Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat al jong in mij. Heerlijk vond (en vind) ik het om zo bezig te zijn. En bij haken en breien is het niet gebleven. Of het nou kleien was of punniken, kaarten maken of bloempotten versieren. Ik knutselde wat af. Toen ik bij mijn vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Het is zo leuk kinderen enthousiast te zien en lekker aan het knutselen. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. Maar hoe maak je van een droom werkelijkheid?

Het bewuste duwtje

Bij mij was het mijn man die voor mij de knoop heeft doorgehakt. Ik besef mij dat ik enorm met hem bof. Niet alleen gaf hij mij dat bewuste duwtje, hij steunde mij in het opzetten van mijn eigen bedrijf en dacht ook met mij mee. Dat duwtje had ik echt nodig om de stap te nemen en van mijn droom werkelijkheid te maken.

SienEnCo

Halverwege 2013 heb ik dan ook echt het roer helemaal omgegooid. Ik heb mijn baan opgezegd en ben helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom gegaan. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. Met de hulp van een vriendin kreeg Co zijn huidige vorm. De webwinkel werd al snel gevuld met eigentijdse, leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. Al met al een hele klus, één waaraan ik nog steeds hard werk.

konijntje_6

KnutselenMetKinderen

Omdat ik mijn enthousiasme verder wilde delen, is vorig jaar ook het blog KnutselenMetKinderen ontstaan. Via dit blog kan ik alle leuke knutsels die ik tegenkom en ook mijn eigen knutselideeën delen. Hier kan ik laten zien wie ik ben en wat ik kan. En het leuke van alles is; ik kan lekker knutselen om voorbeelden te maken en dus gewoon met mijn hobby bezig zijn :).