Je zou het met deze temperatuur niet zeggen maar het weer herfst en bladeren vallen straks weer van de bomen. Bladeren in heel veel vormen en kleuren waarmee je heel veel leuke dingen kunt knutselen. En ik heb weer een paar leuke knutsels voor jullie gevonden ter inspiratie.

Blaadjes beschilderen

Simpel en erg leuk om te doen, blaadjes beschilderen. Ga met je kind(eren) om blaadjes te zoeken in het bos. De blaadjes moeten wel eerst goed drogen – door ze minimaal een dag in een zwaarder boek te leggen – voor ze beschildert kunnen worden. Zodra ze droog zijn kan de pret beginnen en kunnen kinderen er de mooiste dieren van maken.

knutselen met sien en co herfst en bladeren-blaadjes beschilderen dieren

Blaadjes beschilderen
(idee via katjaenseling.com)

Bladeren ponsen

Houd je van scrapbooken? Dan is dit een goedkope en grappige manier om je foto’s en teksten op te leuken. Pons vormen uit gedroogde blaadjes. Ook leuk als versiering op een cadeau!

knutselen met sien en co herfst en bladeren bladeren ponsen voor scrapbook

Bladeren ponsen
(Idee via growcreativeblog.com)

Bladeren weven

Bladeren weven is wel één van mijn favorieten. Maak met een perforator voorzichtig gaatjes in de gedroogde blaadjes en laat je kind het vervolgens versieren met garen. Het makkelijkste is om er een naald – met stompe punt – voor te gebruiken. Het garen knoop je aan de achterkant vervolgens vast. En zijn alle blaadjes klaar? Maak er dan een mooie slinger of schilderij van.De

knutselen met sien en co herfst en bladeren bladeren weven

Bladeren weven
(idee via pinkstripeysocks.com)

Herfst en knutselen

De herfst is een geweldig jaargetijde om je door te laten inspireren. Ik vind het heerlijk om met Sien te gaan wandelen in het bos en dingen te verzamelen wat we vinden. Niet alleen liggen er nu genoeg blaadjes, maar ook kastanjes, eikels en dennenappels zijn er nu volop te vinden. Genoeg materiaal om geweldige dingen mee te maken. Laat je inspireren en kijk eens op het Pinterest bord Sien en Co ❤️ Herfst DIY´s. Heel veel knutsel plezier!