Nog even en dan is het alweer kerstvakantie. Het is reuze gezellig dat de kinderen even lekker thuis zijn. Maar uiteraard wel fijn als zij zich ook lekker vermaken. Tijd om vast wat leuke knutselwerken uit te zoeken dus! In Het grote knutsel- en speelboek staan meer dan 100 knutselideeën met een duidelijke instructie. De tip van deze week is dan ook dit boek aanschaffen voor de kerstvakantie :).

Creatief met verschillende materialen

Het grote knutsel en speelboek 1

Het leuke aan dit knutselboek is dat er voorbeelden met verschillende materialen in staan. Vaak materialen die je al gewoon in huis hebt, en waar je dus niet speciaal voor hoeft te gaan winkelen. Ook staat er een hoofdstuk Natuurvondsten in, die erg leuke voorbeelden geeft over wat je kunt maken met dingen die je in de natuur vindt. Er staat dus voor elk kind wel iets in wat hij of zij kan maken.

Een leuke tip die het boek geeft is een verzamelmand te maken. Hierin kan het kind (en jij) alle benodigde materialen vast verzamelen om er op een later tijdstip mee aan de slag te gaan.

Knutselen en spelen

Het grote knutsel en speelboek 2 Het grote knutsel en speelboek 3

Doordat de uitleg in (voor kinderen) goed begrijpbare taal is geschreven, is het volgen van de instructie makkelijk te doen. Ook als kinderen nog niet (goed) kunnen lezen, is door de duidelijke foto’s het maken van een leuke knutsel een koud kunstje. Bij sommige knutsels is de hulp van een volwassene wel nodig omdat er bijvoorbeeld met een mes gewerkt wordt.

Niet alleen zullen kinderen met heel veel plezier knutselen, daarna kunnen zij ook nog eens fijn spelen met hun zelfgemaakte werkstuk. Zo sla je ook nog eens 2 vliegen in 1 klap.

Het grote knutsel- en speelboek

Het grote knutsel en speelboek

Het grote knutsel- en speelboek is uitgegeven door De Vier Windstreken en te koop voor € 19,95 (ISBN 9789051164800). Je kunt het boek ook hier bestellen.

Dit boek had jij kunnen winnen!

Dit boek mocht ik verloten onder iedereen die hieronder een reactie had geplaatst. En Eelkje was de gelukkige winnaar.

Winnaar boek

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Ik mag de komende weken nog 2 boeken verloten! Dus volg mij via het blog of via de Facebook pagina om de verlotingen en alle andere leuke knutselideeën niet te missen.