Kerst knutsel overzicht

Vorig jaar kon ik heerlijk in de stemming komen door alle superleuke kerst knutsels die ik heb gemaakt in kerst en winter stijl. Dit keer niet voor Knutselen met Sien en Co, maar voor geweldige mamablogs. En omdat het zulke geweldige kerst knutsels waren, deel ik ook dit jaar graag nog even het kerst knutsel overzicht van alle leuke dingen die ik heb gemaakt.

Welke kerst knutsel ga jij maken?

Na het zien van al deze leuke kerst knutsels in de video begrijp ik heel goed dat je zelf ook aan de slag wilt. Daarom heb ik hieronder een overzicht voor je gemaakt met een link naar de uitleg van de knutsels zodat je ook zelf deze geweldige knutsels kunt maken met je kind(eren). Hoe je daar komt? Door simpelweg op de afbeelding te klikken :).

Dennenappel Kerstboom

Mocht je nog geen kerstboom hebben staan, geen grote kerstboom in huis willen of juist wel ruimte hebben voor nog een kleine kerstboom, dan is de dennenappel kerstboom een leuke kerst knutsel voor het hele gezin. De uitleg over hoe je deze kunt maken lees je op Aukjes wereld.

Dennenappel Kerstboom Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Aukjes wereld Kerst knutsel overzicht

Makkelijke kerst knutsels voor peuters en kleuters

Knutselen met kleine kinderen is echter niet altijd zo gemakkelijk. Daarom maakte ik voor Bregje blogt een aantal makkelijke kerst knutsels voor peuters en kleuters.

Makkelijke kerst knutsels voor peuters en kleuters Kerstboomversiering kerstboom Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Breg Blogt

Sneeuwpop potje

Dit super schattige sneeuwpop potje maakte ik voor Everyday-life. En alles wat je nodig hebt is verf, een potje, wat papiertape en een oude sok.

Sneeuwpop potje Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Everyday-life

Winters schilderijtje

De winter is nog ver weg, dus  voor nu kunnen alleen maar duimen dat er een echte winter gaat komen. En tot het zover is kunnen we de winter alvast een beetje in huis halen met dit winters schilderijtje die ik maakte voor Go or no Go.

Winters schilderijtje Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Go or no Go

Winterse knutsels

Ook Hiep en Hoera was deze maand in winter thema. En dus maakte ik drie geweldige winter knutsels.

Kerstboom versiering

In een mooie kerstboom horen natuurlijk zelfgemaakte kerstboomversieringen. Zeker als je kinderen hebt zul je dit wel herkennen. Daarom in het knutselblog voor Joy from Joyce twee simpele en toch erg leuke kerstboomversieringen van ijsstokjes.

Kerstboom versiering kerstboom Knutselen voor Sien en Co knutselblog voor Joy from Joyce Kerstboom versiering ster Knutselen voor Sien en Co knutselblog voor Joy from Joyce

Kerstboom kussen

Stiekem wel een beetje mijn favoriet, deze kerstboom kussen die ik maakte voor Lotus writings. En wees gerust, je hoeft geen creabea te zijn om er ook één te maken.

Kerstboom kussen Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Lotus writings

Sneeuwpop versiering

De kerstboom is vast mooi versierd met prachtige lichtjes en kerstballen. Maar een kerstboom is pas echt af als er zelfgemaakte versieringen van je kind inhangen. Ga daarom samen lekker aan de slag en maak een paar grappige sneeuwpoppen. Lees op Mama ABC hoe je deze maakt.

Sneeuwpop versiering Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Mama ABC

Kerst boekenlegger

Het perfecte last minute kerstcadeautje, de kerst boekenlegger. Gemaakt van een enkel vouwblaadje en vanuit de basis kun je heel veel verschillende maken. Ik leg op Mama Lou blogt stap voor stap uit hoe je er zelf één maakt.

Kerst boekenlegger Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Mama Lou blogt kerstboom

Kerstboom origami

Nog een kerst knutsel gemaakt met vouwblaadjes, deze kerstboom origami. Lees de stap voor stap instructie op Mama Minke.

Kerstboom origami Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Mama Minke versieren

Sneeuwuiltje

Ook deze is gewoon te schattig, het sneeuwuiltje. Voor het sneeuwuiltje heb je een grote dennenappel nodig. Al een leuke bezigheid op zich om samen het bos in te gaan en dennenappels te zoeken ;). Naast een dennenappel heb je nog een witte en bruine chenille draad, watten of vulling, wiebelogen, een schaar en eventueel wat lijm nodig. Lees de verdere uitleg op MeerVanMir.

Sneeuwuiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Meer van Mir

Gezellige lampjes

Knutselen voor kids betekent al gauw aan de slag met papier, een schaar en lijm. Maar ook zonder het ouderwetse knip en plak werk kan een kind al leuke knutselwerken maken. De gezellige lampjes die ik voor Roelina’s blog maakte, maak je met een donkerblauw of zwart stuk knutselkarton, een stukje wit karton in de vorm van een lampje – oké, toch even de schaar nodig – en bordkrijtjes.

Gezellige lampjes op papier Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Roelina's blog

Kerstboom versiering voor de peuters en kleuters

Deze kerstboom versiering die ik maakte voor Waar liefde woont is speciaal voor peuters en kleuters, een kerstbal waarbij ze heerlijk kunnen knippen en plakken.

Kerstboomversiering voor de peuters en kleuters Kerstbal van papier Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Waar liefde woont

Rudolf kussentje

Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor kerst? Nu kun je natuurlijk nog wat last minute inkopen gaan doen, maar waarom maak je niet gewoon zelf een leuk cadeau? Maak in een handomdraai een schattige Rudolf. Ook als je niet zo heel creatief bent kun je dit kussen met gemak maken en iedereen versteld doen staan. Lees mijn uitleg op Website4Mama.

Rudolf kussen Knutselen met Sien en Co knutselblog voor Website4Mama