Het is nog misschien nog wat vroeg, maar dat maakt het niet minder leuk :). Even lekker knutselen voor kerst. En ik moet toch stiekem bekennen dat ik deze leuke kerstbomen met veel plezier heb gemaakt.

Kerstbomen van klei

Deze kerstbomen heb ik gemaakt met Foam Clay en Silk clay. Als basis heb ik houten kerstbomen gebruikt. Heb je deze producten niet in huis? Kijk dan eens bij SienEnCo: Freubelen voor kerst.

Kerstboom met Foam clay 2

Ik heb voor de grote kerstboom 3 potjes van 14 gram Silk clay en 2 potjes van 14 gram Foam Clay gebruikt en voor de kleine 2 potjes Silk clay en 1 potje Foam clay. De reden dat ik deze klei gebruik is dat het een aan de lucht drogende klei is, dus er is geen oven nodig. Ook is de klei voor kinderen erg prettig om mee te werken.

Samen kerstbomen maken

En dan nu lekker aan de slag. Breng de Silk clay aan op het hout. Het makkelijkste is als je van binnen naar buiten werkt. Je kunt er voor kiezen de punten vrij te laten en hier straks witte Foam clay op aan te brengen. Als je de hele boom hebt bedekt met Silk clay, breng je accenten en versieringen aan met Foam clay. Dit geeft een leuk 3D effect aan je kerstboom.

Kerstboom met Foam clay 3Kerstboom met Foam clay 4Kerstboom met Foam clay 5

Als je kerstboom klaar is, laat je de kerstboom minimaal 24 uur aan de lucht drogen. Het leuke van deze klei is dat het niet hard wordt, maar rubberachtig blijft. Na ongeveer 24 uur is de kerstboom dan echt klaar.

Kerstboom met Foam clay 1

Nog meer inspiratie opdoen voor de kerst? Lees dan ook eens de Westwing DIY Kerstgids. Hierin staan super leuke DIY kerst knutsels voor kinderen, maar ook gave inpaktips, stoere DIY kerstbomen, kersttrends en tips hoe je de tafel kunt dekken.