Een kleurrijke kerstboom van karton en garen

Het aftellen naar de kerst is begonnen. In de straten verschijnen de kerstversieringen weer en door de ramen zie ik prachtige kerstbomen staan. Ik houd van deze tijd van het jaar. Ook bij ons komt dit weekend de kerstboom weer. Vol met prachtige versieringen, gekocht maar natuurlijk ook zelfgemaakt. Eén van mijn favorieten om te maken is de kleurrijke kerstboom.

Kerstversiering maken

Voor mij hoort het er helemaal bij, zelfgemaakte kerstversiering in de kerstboom en in huis. Het is ook heerlijk om er samen met Sien mee bezig te zijn. En met de voorspellingen van dit weekend zou ik zeggen: Haal de knutselspullen maar in huis. Hieronder leg ik uit hoe je van karton en garen een kleurrijke kerstboom kunt maken.

Een kleurrijke kerstboom maken

De kleurrijke kerstboom is een makkelijke en ook goedkope knutsel. Alles wat je nodig hebt is een stuk karton, restanten garen, een schaar en lijm. Ik heb zelf gemêleerd katoengaren voor de eerste kerstboom en drie verschillende kleuren katoengaren voor de tweede kerstboom gebruikt. Je kunt echter ook prima wol of acrylgaren gebruiken als je dit in huis hebt.

Knip uit het karton driehoeken. Smeer één kant van de driehoek in met lijm. Plak het uiteinde van het garen onderaan vast en begin met omwikkelen. Bovenaan gekomen knip je het draad vast en plak je het garen vast aan de achterkant (dit is de kant die was ingesmeerd met lijm). Je kerstboom is klaar om leuk neer te zetten. Ook kun je er nog een draadje aan vastmaken zodat je het kunt ophangen.

Kleurrijke kerstboom Knutselen met Sien en Co knutselblog voor jongens en meisjes knutselen voor kerst driehoeken Kleurrijke kerstboom Knutselen met Sien en Co knutselblog voor jongens en meisjes knutselen voor kerst draad omwikkelen Kleurrijke kerstboom Knutselen met Sien en Co knutselblog voor jongens en meisjes knutselen voor kerst

Vind je de kerstboom zo nog wat eenvoudig? Versier het dan met bijvoorbeeld papier, vilt of strass steentjes.

Vind je de kerstboom wat klein? Je kunt de boom natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Let er bij het maken van een grotere boom wel op dat je stevig karton gebruikt of gebruikt twee stukken karton aan elkaar gelijmd voor een stevige basis.

Meer kerstversieringen

Meer inspiratie opdoen voor leuke kerstversieringen om samen met de kinderen te maken. Op de pagina knutselen voor kerst staan alle kerst knutsels bij elkaar.