Vandaag geen knutsel ter inspiratie, maar een gebeurtenis. Iets dat ik een paar weken geleden hoorde tijdens het Feel Good en Shop event en wat nu nog steeds door mijn hoofd blijft zweeft. Een voorval dat ik graag met jullie wil delen.

De gebeurtenis?

Tijdens het Feel good en Shop event drie weken geleden kwamen twee meisjes, vriendinnetjes/nichtjes van ongeveer 8, naar alle toffe knutselpakketten in mijn winkeltje kijken. De meisjes werden helemaal enthousiast van alles wat ze zagen, super leuk hoe kinderen heerlijk ongenuanceerd kunnen zeggen wat ze vinden. Maar toen kwamen de moeders en was het gedaan met de pret, want nee de meisjes hadden al genoeg. Op zich niet zo schrikbarend, maar hetgeen hierop volgde raakte mij enorm. Eén van de moeders ging bij haar dochter staan en zei haar dat knutselen niets voor haar was, het mislukte haar toch altijd. En moederlief ging haar toch echt niet helpen, want knutselen was niet haar ding. Het gebeurt mij niet heel vaak, maar ik wist even niet goed wat ik hierop moest zeggen. Ik had zo medelijden met het meisje. Dat gezichtje, zo zielig en zo jammer dat een ouder een kind, in mijn ogen, zo de grond in kan trappen.

Geloof in je kind

De reden dat ik dit met jullie deel? Allereerst hoop ik stiekem dat de moeder dit leest en zich nu schaamt. Want als je als moeder al niet in je eigen kind gelooft, wie doet dit dan wel?

Achter elk kind dat in zichzelf gelooft, staat een ouder die eerst geloofde.

Ik weet zeker dat jullie het mij eens zijn. Dus kom maar op, laat zien hoe trots je bent op je kind en deel een super gave knutsel van je kind met de wereld!