Met Koningsdag in aantocht wordt het tijd om over je outfit na te denken. En bij een super outfit horen natuurlijk dito accessoires. Met deze Koningsdag armband in stersteek ben jij er helemaal klaar voor!

Koningsdag armband

Voor deze armband heb je 2 Loom ramen, een haaknaald, een slotje en ongeveer 80 elastiekjes nodig.

In dit voorbeeld maak ik de rood-wit-blauwe armband. Leg het Loom raam voor je zoals je hieronder op de afbeelding ziet. Je werkt van rechts naar links. Het eerste elastiekje (zwart) plaats je over de eerste van de onderste rij en de eerste pin van de middelste rij. Het tweede elastiekje (zwart) plaats je over eerste en tweede pin van de onderste rij. Het volgende elastiekje (zwart) plaats je over de tweede en derde pin van de onderste rij. Ga zo verder. De tweede Loom raam plaats je er tegenaan. Ga verder zoals in onderstaande afbeelding staat aangegeven.

IMG_3589  IMG_3591  IMG_3590

Na 4 pinnen plaats je het volgende elastiekje over de 4e pin in de onderste rij en de 5e pin in de middelste rij. Doe nu hetzelfde voor de bovenste rij, beginnend bij de eerste pin van de middelste en bovenste rij.

 IMG_3592  IMG_3596

Pak nu de volgende kleur (hier rood) en plaats het elastiekje over de tweede pin van de middelste en de bovenste rij. Ga nu met de klok mee en plaats steeds elastiekjes over de middelste pin en een pin ernaast zodat zich een ster vormt (zie afbeelding).

IMG_3597  IMG_3598  IMG_3599

Maak nu de volgende ster (eventueel met een andere kleur). Begin hiervoor bij de vierde pin van de middelste en bovenste rij. Ga wederom met de klok mee en plaats weer elastiekjes over de middelste pin en een pin ernaast zodat zich een ster vormt.

 IMG_3600  IMG_3601  IMG_3602

Om af te sluiten neem je een elastiekje, maak een achtje en vouw dit dubbel. Doe dit vervolgens om de laatste pin van de middelste rij. Doe dit ook in het midden van elke ster.

 IMG_3603  IMG_3604  IMG_3605

Draai je loom ramen om. Steek je haaknaald door het dubbele elastiekje om de eerste pin van de middelste rij en haal het elastiekje van de ster (hier wit) erdoor. Plaats het elastiekje op de pin in het midden van de ster.

IMG_3606  IMG_3607  IMG_3608 

Nu ga je met je haaknaald door het net geplaatste elastiekje en door het dubbele elastiekje om de pin in het midden van de ster en pak je het elastiekje dat loopt van het midden van je ster naar rechtsboven. Trek dit erdoor, over je pin en plaats het op de pin rechtsboven. Er ontstaat nu een druppel (als dit niet ontstaat heb je het verkeerde elastiekje gepakt. Ga nu tegen de klok in en doe de volgende elastiekjes van de ster op dezelfde wijze. Ga verder met de volgende ster. Weer beginnend door het eerste elastiekje van buiten naar binnen te plaatsen en de andere (tegen de klok in) van binnen naar buiten.

 IMG_3610  IMG_3611  IMG_3612

Ga nu verder met het “weven” van de buitenste elastiekjes (zwart). Steek je haaknaald in het midden van de elastiekjes van de eerste pin van de middelste rij, pak het eerste (in dit geval zwarte) elastiekje, trek deze over de pin en plaats deze op de eerste pin van de onderste rij. Ga zo verder over de onderste rij. Eindig op de laatste pin van de middelste rij. Ga nu weer naar rechts en doe zo ook de bovenkant.

IMG_3613  IMG_3614  IMG_3618

Trek nu met je haaknaald een elastiekje door de elastiekjes op de laatste pin van de middelste rij. Trek nog een elastiekje door dit elastiekje (werk je met 1 Loom raam: herhaal dan deze stap nog 3 tot 4 x keer). Maak je slotje vast aan het laatste elastiekje.

IMG_3619  IMG_3620  IMG_3621

Haal je armband van de pinnen af. Verleng nu ook aan de andere kant met een elastiekje (werk je met 1 Loom raam: herhaal dan deze stap nog 3 tot 4 x keer). Maak het slotje vast aan het eerste elastiekje.

 IMG_3622  IMG_3623  IMG_3624

 Je armband is nu af!

 IMG_3626