Macramé popjes

Macramé popjes zijn leuk en makkelijk om te maken. Met de macramé knoop techniek maak je het lijfje. Op een kraal maak je een gezichtje en deze bevestig je aan het lijfje. Armpjes en beentjes op maat knippen en je popje is klaar!

Materialen voor Macramé popjes

Onderstaande materialen heb je nodig om een macramé popje te maken.

  • Restje RibbonXL garen (ongeveer 1,5 meter)
  • Houten kraal (20 mm)
  • Schaar
  • Watervaste stift
  • Eventueel stukje plakband

En dan nu aan de slag

Om te beginnen moet je eerst 2 stukken draad afknippen; 1 van ongeveer 40 cm en 1 van ongeveer 80 cm. Leg het korte stuk draad dubbelgevouwen voor je met de lus naar beneden. Eventueel kun je de bovenkant met een plakband aan de tafel vastmaken. Leg het lange draad onder het korte draad.

 Knutselen met Sien en Co Macrame popjes maken van RibbonXL Knutselen met Sien en Co Macrame popjes maken van RibbonXL 1

Nu ga je de eerste knoop maken van je macramé popje: Leg het linker uiteinde van de lange draad over het korte draad zodat je links een lus krijgt. Leg nu het rechter uiteinde over het linker uiteinde, onder het korte draad door en vervolgens haal je het uiteinde van onder naar boven door de lus heen. Trek nu beide uiteinde aan voor je eerste knoop.

  

Nu de 2e knoop: Leg het rechter uiteinde van de lange draad over het korte draad zodat je rechts een lus krijgt. Leg nu het linker uiteinde over het rechter uiteinde, onder het korte draad door en vervolgens haal je het uiteinde van onder naar boven door de lus heen. Trek nu beide uiteinde aan voor je tweede knoop.

  

Herhaal stap 3 en 4 nog 5 keer.

Knutselen met Sien en Co Macrame popjes maken van RibbonXL 8

Doe nu de kraal om de lus van het korte draad en schuif de kraal tot aan de gemaakte knopen. Maak nu een knoop in de lus boven de kraal zodat de kraal er niet meer vanaf kan.

Knutselen met Sien en Co Macrame popjes maken van RibbonXL 9 Knutselen met Sien en Co Macrame popjes maken van RibbonXL 10

 Doe nu een knoopje in alle 4 de uiteinde voor de armpjes en beentjes en knip ze af. Teken een gezichtje op je kraal. Je macramé popje is nu af!

Meer macramé ideeën

Heb je de smaak te pakken? In het boek Macramé nieuwe stijl! staan geweldige patronen om zelf stijlvolle accessoires te knopen voor binnen én buiten. Door de stapsgewijze beschrijvingen kun je eenvoudig je eigen (planten)hanger, kussen en keycord macrameeën.

 

Dit blog bevat een affiliate link.