Beetje bij beetje verandert onze huiskamer. Het wordt sfeervoller en nog veel gezelliger omdat wij de kerstversieringen aan het neerzetten zijn. Vandaag gaan wij ook een boom uitzoeken, een echte want die reuken zo lekker. En in de kerstboom moet natuurlijk wel leuke gezellige versiering. Rudolf het rendier mag daarbij natuurlijk niet ontbreken ;).

Rudolf het rendier

Rudolf het rendier is voor mij wel op en top kerst. En erg leuk om deze Rudolf te maken. Je hebt hiervoor het volgende nodig: Silk klei (bruin), Foam klei (rood), lint en chenille draad (beide rood), wiebelogen, terracotta potje (met een gaatje in de bodem) en een belletje.

Rudolf

Zo maak je deze schattige Rudolf

Maak als eerste het belletje met het lint vast aan de binnenkant van het potje. Zorg dat je net boven het belletje een knoop legt zodat je het belletje niet tegen de bovenkant trekt.

Rudolf 1 Rudolf 2

Gebruik nu het Silk klei om het potje te bedekken aan de buitenkant. Ik gebruik deze klei omdat het makkelijk op verschillende oppervlakten aanbrengt en ook voor kinderen erg prettig is om mee te werken. Bovendien hoeft deze klei niet in een oven, maar droogt de klei aan de lucht.

Rudolf 3

Maak nu Rudolf verder af door 2 geweien van chenille draad bovenop het hoofdje vast te maken met een beetje klei. Maak een neus van Foam klei en plaats dit aan de voorkant. Nu nog 2 grappige wiebelogen om het helemaal af te maken. Wacht 24 uur, zodat de klei kan drogen, voor je Rudolf ophangt.

Rudolf 4Rudolf 5

Is hij niet schattig?

Bloggers DIY Countdown

Logo Bloggers DIY Countdown - initiatief van www.badschuim.eu

Deze Rudolf het rendier is onderdeel van de Bloggers DIY Countdown, een te gek initiatief van Badschuim. Van 7 t/m 24 december zullen verschillende kei leuke DIY’s in kerstsfeer live worden gezet. Morgen zal Britt van het blog Van Britt een gave DIY met jullie delen!

van Britt