Grrrr het is weer zover. Ben ik samen met Sien lekker aan het knutselen, is die stomme schaar weer eens bot. Er is niet door het karton en papier heen te komen zo. Maar gelukkig is er een erg makkelijke oplossing om scharen weer scherp te maken. Daarom is deze tip de mamahack van deze maand!

Scharen weer scherp maken

Dat de oplossing zo simpel en snel kon zijn had ik niet verwacht. Toch is het scherp maken van scharen zo gedaan. En alles wat je nodig hebt is een stuk aluminiumfolie. Vouw de folie één of twee keer dubbel en knip een stuk of tien keer met je botte schaar in de folie. Het resultaat? De schaar knipt weer alsof hij nieuw is.

Schaar scherp maken - Mamahack - Knutselen met Sien en Co - met aluminiumfolie Schaar scherp maken - Mamahack - Knutselen met Sien en Co

Mamahacks

De mamahacks van Knutselen met Sien en Co zijn simpele oplossingen voor knutsel problemen waar je als ouder tegenaan loopt. De problemen zijn vaak lastig, de oplossingen heel erg eenvoudig. Elke maand deel ik weer een nieuwe mama hack. Wil je de mamahacks niet missen? Volg Knutselen met Sien en Co dan via Bloglovin’, zo weet je zeker dat je niets mist.