Sneeuwpop op een potje

Afgelopen maandag is de DIY bloggers kerst countdown begonnen. Samen met 5 andere creatieve blogsters delen wij elke dag een nieuwe kerst knutsel aftellend naar kerst. Vandaag is het mijn beurt een leuke knutsel met jullie te delen. Mijn eerste knutsel voor de DIY bloggers kerst countdown is een schattige sneeuwpop op een potje.

Dit heb je nodig

Om dit sneeuwpopje te maken heb je Foam klei (wit, zwart, oranje), Silk klei (licht blauw), veertje, lint, krantenpapier en een terracotta potje nodig.

Sneeuwpop op een potje maken

Vul het potje met krantenpapier. Bekleed het potje met de blauwe Silk klei. Gebruik de witte Foam klei om een sneeuwgrond te maken.

Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje bekleden Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje omringen met sneeuw

Maak het sneeuwpopje met twee bolletjes witte Foam klei. Plaats deze op het potje. Maak ook de twee armpjes en bevestig deze aan het lijfje zodat ze over de rand van het potje hangen. Maak met de zwarte Foam de voetjes, handjes, ogen en de hoed en bevestig deze ook aan de sneeuwpop. Maak met oranje Foam klei de neus en maak ook deze vast.

Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje sneeuwpop maken

Doe het lint om het hoofdje als sjaal en plaats het veertje op het hoofd. Gebruik tenslotte wat witte Foam klei om sneeuwvlokken op het potje te maken. Hiermee is je sneeuwpop op een potje klaar. De klei heeft 24 uur nodig om te drogen.

Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje sneeuwpop versieren Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje

Foam en Silk klei ook geschikt voor kleine kinderen

De reden dat ik kies voor Foam en Silk klei is dat het erg fijne klei is om mee te knutselen. Het is ook erg geschikt voor kleine kinderen. En het droogt mooi op aan de lucht. Perfect om dus leuke kerstversieringen mee te maken. En dat het niet moeilijk is om mee te werken bewijst mijn dochter Sien van vier maar al te graag ;).

Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje ook voor kleine kinderen Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje door kleuter gemaakt Sneeuwpop op een potje Knutselen met Sien en Co knutselen winter kerst potje twee sneeuwpopjes

Blogger DIY kerst countdown

Morgen gaat de blogger DIY kerst countdown weer verder en zal Sanne van Draad en Spijker een geweldige knutsel met jullie delen. Niet vergeten om haar blog te checken dus morgen!