Ohoh het is bijna Sinterklaas en je bent nog niet eens aan je surprise begonnen. Je denkt nu dat het je waarschijnlijk nooit meer gaat lukken. Toch hoeft het maken van een leuke surprise niet veel tijd in beslag te nemen, zelfs als je twee linker handen hebt. Met 30 tot 60 minuten kan ook jij één van deze snelle simpele surprises gemaakt hebben.

Surprises maken

Voor snelle simpele surprises heb je vaak niet eens veel nodig. Gebruik gewoon wat je in huis hebt om wat leuks in elkaar te zetten. Met een oude doos, wat papier, lijm en stiften kom je al heel ver. Denk vooral niet te moeilijk en laat je inspireren door bijvoorbeeld op Pinterest te kijken.

Snelle simpele surprises

Natuurlijk heb ik ook een paar leuke voorbeelden van snelle simpele surprises voor je om te laten zien dat het allemaal niet zo moeilijk is.

Minion

Minion Snelle simpele surprises maken Knutselen met Sien en Co knutselen voor Sinterklaas

Een minion doet het altijd goed als surprise. Om de surprise te maken heb je een doos, papier (blauw, geel, roze, wit en zwart), wc-rollen, aluminiumfolie, gele rietjes, chenille draad, een zwarte stift en eventueel Foam klei nodig. Pak de doos in met geel papier (zorg wel dat je cadeau er al in zit). Maak met blauw papier (of vilt of stof) een blauw broekje. Maak het mondje maak je roze, wit en zwart papier. Voor het brilletje neem je een lege wc-rol en knip je twee strookjes vanaf. Pak deze in met zilver aluminiumfolie. Maak twee witte cirkels en teken hier de pupillen op met stift. Plak eerst de witte cirkels op en daarover de zilveren ringen. De haartjes maak je met chenille draad. De armen maak je van de gele rietjes. Gebruik Foam klei om de voeten en handen te maken. Heb je dit niet kun je natuurlijk ook zwart papier gebruiken. Je bent ongeveer een uur met deze surprise bezig. Op EditieNL kun je een filmpje bekijken hoe ik deze minion stap voor stap maak.

Voetbal

Voetbal surprise maken Knutselen met Sien en Co knutselen voor Sinterklaas

Voor de sportievelingen is deze voetbal een snelle en makkelijke surprise om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn plastic bekers, nietjes en een nietmachine, zwart papier en lijm. Niet de bekers aan elkaar. Je maakt twee helften die je uiteindelijk aan elkaar vast maakt. Je begint met de middelste cirkel en niet 26 bekers aan elkaar. Daarna doe je laag voor laag er bovenop waarbij je steeds minder bekers gebruikt. Doet het cadeautje in het midden voor je de twee helften aan elkaar maakt. Zodra je een bal klaar hebt, plak je er zwarte zeshoekjes op. Voor de echte voetballers kun je heel snel en makkelijk een voetbal maken. Deze kun je maken door witte plasticbekertjes aan elkaar te nieten (zie afbeelding). Je begint met één ronde en bouwt daar steeds een laag overheen. Het cadeautje past dan middenin. Zodra je een bal hebt, plak je er zwarte zeshoekjes en klaar is Kees. Met deze surprise ben je ongeveer in 30 minuten klaar.

Sokkenpiet

Sokkenpiet surprise maken Knutselen met Sien en Co knutselen voor Sinterklaas

Deze schattige sokkenpieten maak je van twee sokken, rijst, tule, vilt, een veer en twee wiebelogen. Verder heb je een schaar, katoengaren en lijm nodig. Vul de effen sok met rijst tot aan de hak. Knoop de sok goed dicht met garen en knip de rest af. Knoop op één derde garen om het hoofdje te vormen. Knip van de tweede sok de teen tot onder de hak af en doe dit om het lijfje. Gebruik de tule om een kraag te maken en het vilt om een hoedje te maken. Maak het af met de veer en wiebelogen. Met deze surprise ben je ongeveer in 30 minuten klaar.

Sneeuwpop lichtje

Sneeuwpop lichtje surprise maken Knutselen met Sien en Co knutselen voor Sinterklaas

Ook deze surprise is makkelijk en heel snel te maken. Binnen 15 minuten kan hij al klaar zijn en hoeft hij alleen nog maar te drogen. Je hebt hiervoor een groente pot, nep sneeuw, chenille draden, rood garen, twee zwarte knopen, oranje papier, vilt of Foam klei, karton en lijm nodig. Smeer de pot aan de buitenkant volledig in met lijm en rol het vervolgens door de nep sneeuw om de lijm te bedekken. Maak een gezichtje met de knopen, een stukje chenille draad en het oranje papier. Gebruik de rode garen en het karton om twee pompons te maken. Plak deze – met ertussen de in elkaar gedraaide chenille draden – als oorwarmers op. Nu alleen laten drogen en voorzichtig inpakken.

Heel veel succes met het maken van je surprise!