Terug naar school

Vandaag is het zover, de zomervakantie is nu echt voorbij want ook in de laatste regio zijn de scholen weer begonnen. Hier in het zuiden zijn de scholen inmiddels alweer twee weken bezig. Met Sien zit ik al weer helemaal in de dagelijkse routine van opstaan, aankleden, ontbijten en naar school gaan.

Op de fietspaden is het ook weer lekker druk met kinderen die naar de middelbare school gaan, misschien zelfs wel voor het eerst. Best wel spannend toch? Ik zie helemaal voor me dat zij ‘s morgens de tas inpakken voor de voor school met gekafte boeken en een splinternieuwe agenda. Voor Sien duurt dat gelukkig nog even.

Om school nog leuker te maken heb ik wat leuke DIY schoolspullen opgezocht op Pinterest. Geen saaie potloden, schriften of agenda’s, maar leuke, kleurrijke, vrolijke, grappige schoolspullen waar iedereen jaloers op zal zijn. En deze items zijn zo gemaakt.

Lunch zakje

Duck tape blijft super leuk om mee te werken. Ook dit lunch zakje is gemaakt van Duck tape.  Om dit lunch zakje te maken heb je 2 (of 3 als je meerder printen wilt gebruiken) rollen Duck tape, een snijmat en een schaar of mesje nodig. Bij de uitleg kun je ook de template downloaden, zodat het maken lekker makkelijk wordt. Je vindt dit lunch zakje hier terug op Pinterest.

 

Idee van The Gracious Wife

Kleurrijke potloden

Die saaie gele potloden kunnen veel kleurrijker gemaakt worden. Simpel met Washi tape. Zoek een rolletje Washi tape uit met een leuk printje en plak het in de lengte om je potlood, zo lekker simpel. Je vindt deze kleurige potloden hier terug op Pinterest.

 

Idee van The Pink Doormat

Creatief boeken kaften

Kaftpapier kan enorm kostbaar zijn, want het moet natuurlijk wel hip en stoer zijn. Maar dit kaftpapier maak je gewoon zelf. Je hebt wit papier nodig, wat verf, een blokje hout, wat garen, karton en wat fantasie. En daarmee maak je dit super stoere kaftpapier. Je vindt dit creatieve kaftpapier hier terug op Pinterest.

 

Idee van UsefulDIY

Knutselideeën voor Terug naar school

Wil je nog meer schoolspullen pimpen? Kijk dan ook eens op het Pinterest bord School DIY´s met Sien en Co ❣ vind je nog meer DIY schoolspullen om te maken.

Veel plezier en succes op school!