Vandaag is het zover, de zomervakantie is nu echt voorbij want ook hier in het zuiden zijn de scholen dan ook echt weer begonnen. Toen ik vanmorgen Sien wegbracht naar het kinderdagverblijf, zag je ouders met de kinderen alweer richting school gaan. En deze routine zal vast wel weer even wennen zijn voor de kinderen (en de ouders) kan ik me zo voorstellen.

En dan de groep kinderen die naar de middelbare school gaan, misschien zelfs wel voor het eerst. Best wel spannend toch? Ik merkte er zelf vanochtend nog niet heel veel van, maar de meeste kinderen zullen vandaag dan ook alleen een rooster hoeven te halen. En dan hebben zij nog even de tijd om hun schoolspullen in orde te maken. Boeken kaften, rooster in de agenda zetten, tas inpakken voor de eerste schooldag. Het hoort er allemaal bij.

Om de eerste “echte” schooldag nog leuker te maken heb ik wat leuke DIY schoolspullen opgezocht op Pinterest. Geen saaie potloden, schriften of agenda’s, maar leuke, kleurrijke, vrolijke, grappige schoolspullen waar iedereen jaloers op zal zijn. Het kan vanmiddag nog wel even, want deze items zijn zo gemaakt.

Lunch zakje

Lunchzakjes

Duck tape blijft super leuk om mee te werken. Ook dit lunch zakje is gemaakt van Duck tape (hier te koop).  Om dit lunch zakje te maken heb je 2 (of 3 als je meerder printen wilt gebruiken) rollen Duck tape, een snijmat en een schaar of mesje nodig. Bij de uitleg kun je ook de template downloaden, zodat het maken lekker makkelijk wordt. Je vindt dit lunch zakje hier terug op Pinterest.

Idee van The Gracious Wife

Kleurrijke potloden

Kleurrijke potloden

Die saaie gele potloden kunnen veel kleurrijker gemaakt worden. Simpel met Washi tape. Zoek een rolletje Washi tape uit met een leuk printje en plak het in de lengte om je potlood, zo lekker simpel. Je vindt deze kleurige potloden hier terug op Pinterest.

Idee van The Pink Doormat

Creatief boeken kaften

Kaftpapier kan enorm kostbaar zijn, want het moet natuurlijk wel hip en stoer zijn. Maar dit kaftpapier maak je gewoon zelf. Je hebt wit papier nodig, wat verf, een blokje hout, wat garen, karton en wat fantasie. En daarmee maak je dit super stoere kaftpapier. Je vindt dit creatieve kaftpapier hier terug op Pinterest.

Idee van UsefulDIY

Knutselideeën voor Terug naar school

Op het Pinterest bord Knutselideeën voor Terug naar school vind je nog meer DIY schoolspullen om te maken.

Knutselideeën terug naar school

Veel plezier en succes op school!