Mij wordt wel eens gevraagd wat ik de leukste knutselprojecten vind. Niet een makkelijk vraag om te beantwoorden overigens, want zelf houd ik van veel verschillende dingen zoals haken en fimo kleien. Maar de meeste voldoening haal ik wel uit de knutselprojecten die ik samen met kinderen doe. Zo trots als kinderen zijn als zij zelf iets gaafs hebben gemaakt. En hoe leuk is het als er vervolgens ook nog eens mee gespeeld kan worden? Het boek Van karton combineert grote knutselprojecten met spelen, dus dit blog kan alleen maar leuk worden!

Samenwerken aan een knutselproject

Van karton 2

Van karton is niet zomaar een knutselboek voor kinderen, maar vooral een knutselboek voor ouders en kinderen. De knutselprojecten in het boek Van karton zijn namelijk geen projecten om door kinderen alleen te laten doen. Maar dat is niet erg want doordat het grote projecten zijn, is juist het samen eraan werken zo ontzettend leuk. En hoe cool is het als jouw kind op school kan zeggen dat het samen met jou een kartonnen vliegtuig heeft gemaakt, waar hij dan ook nog in kan zitten en mee kan spelen?

Heb je kleine kinderen? Dan zal meehelpen waarschijnlijk nog te moeilijk zijn. Maar als jij het knutselproject hebt voltooid kunnen ze er wel heel leuk mee spelen.

Denk groot

Van karton 1 Van karton 3

De 10 knutselprojecten worden stap voor stap uitgelegd. Voor de projecten in het boek is het belangrijk groot te denken, ook bij het inslaan van de benodigde materialen. Kijk van te voren goed wat je nodig hebt en lees de instructies vast een keer door, zodat je samen met je kind lekker aan de slag kunt. Bij elk knutselproject staat de moeilijkheidsgraad aangegeven. Het moeilijkste knutselproject in het boek is een vliegtuig, waarvoor de patronen zijn bijgevoegd.

Van karton

Van karton

Van karton is uitgegeven door De Vier Windstreken en te koop voor € 17,95 (ISBN 9789051162097). Je kunt het boek ook hier bestellen.

Dit boek is gewonnen door…

Winactie boek Van karton

Er zullen in de toekomst nog zeker meer verlotingen komen! Dus volg mij via het blog of via de Facebook pagina om de verlotingen en alle leuke knutselideeën niet te missen.