Deze mama hack had ik 2 jaar geleden graag gehad, op zo’n moment dat ik even mijn handen vrij wou hebben. En die momenten waren er nog al eens, bij het eten koken, was vouwen of even achter de computer om te werken. Maar ja, ik had een 1 jarige kleine ondernemende dame thuis die al mijn aandacht vroeg. Dus voor alle mama’s (en papa’s) die dit herkennen, deze van vergiet naar mamahack is voor jullie.

Van vergiet naar mamahack met kleurrijke chenille draden

Van vergiet naar mamahack Knutselen met Sien en Co mama hack vergiet chenille draden

Eigenlijk is de van vergiet naar mamahack een hele simpele mamahack. Je hebt alleen een vergiet (met gaatjes) en chenille draden nodig en je peuter doet de rest. Laat je hem (of haar) lekker de gang gaan en de draden in de gaatjes van het vergiet stoppen. En voilá, kind blij en jij even je handen vrij.

Mamahack

Ik hoor je denken: Leuk hoor, maar wat is een mamahack nou weer? Hacken komt uit de computerwereld en is simpel gezegd een programma (of voorwerp) gebruiken voor iets anders dan waar de maker het voor bedoeld heeft. Zo vind je op internet heel veel life hacks, echt de moeite waard op eens op te zoeken ;), die het leven een stuk makkelijker maken. De mamahacks zijn hier een variant op, slimmigheden die ouders helpen. Ook op creatief gebied zijn er veel mamahacks te vinden en die ga ik met je delen. Want het leven van een ouder mag best iets makkelijker af en toe toch?