Vrolijke tulpen

Sien en Co zijn heel erg blij, het is weer lente en ook nog eens bijna Pasen. Daar worden ze echt vrolijk van. Ok, buiten schijnt dan wel geen zonnetje, maar daar laten Sien en Co zich niet door tegen houden. Zij brengen de zon gewoon in huis met vrolijke tekeningen van mooi felle tulpen!

Zelf stempels maken

Sien en Co gaan stempelen met aardappelen. Stempelen is erg leuk om te doen, alleen een stempel maken is een klein beetje moeilijker voor jonge kinderen. Daarom helpt mama vandaag een handje mee. Want met een scherp mesje mogen Sien en Co nog niet snijden. Zij snijdt een aardappel doormidden en voorzichtig snijdt zij twee driehoekjes uit één van de helften. “Kijk”, zegt Co, “zo lijkt het net een tulp.” Sien en Co hebben de plakkaatverf al klaar gezet en gaan meteen aan de slag. Ze stempelen de bloemen met de aardappelen en maken de bloemen af met kleurpotloden. Dat gaan zeker prachtige tekeningen worden!

Vrolijke tulpen _ Lente, Pasen _ Knutselen met Sien en Co
Vrolijke tulpen _ Lente, Pasen _ Knutselen met Sien en Co

Vrolijke tulpen van Crafty morning

Dit idee vond ik op Crafty morning. Hier vind je ook een volledige beschrijving (in het engels) hoe je deze vrolijke tulpen stempels maakt.

Tip: Je kunt natuurlijk nog veel meer leuke figuren maken zoals bijvoorbeeld een zon, een paasei of een hartje.

Knutselen voor Pasen

Dit paasweekend lekker knutselen met de kinderen? Hieronder staan veel paasknutsels te inspiratie. Klik op de afbeelding van je keuze om de betreffende pin op Pinterest te openen.