Daar staat onze kleine kunstenares, en dit keer heeft zij zichzelf maar eens als kleurplaat gebruikt. Hoe krijg ik dit er nu weer van af? Gelukkig zijn er een paar trucjes om watervaste stift te verwijderen.

Stift verwijderen

Knutselen met Sien en Co Mama hack watervaste stift verwijderen Knutselen met Sien en Co Mama hack watervaste stift verwijderen 1

Het goede nieuws is dat de meeste stiften voor kinderen op waterbasis zijn en dus makkelijk afwasbaar. Tenminste dat staat op de verpakking. Inmiddels weet ik wel beter. Het trekt namelijk ook makkelijk de huid in. Ben je er snel bij, dan krijg je het meeste er wel af met een billendoekje of met wat water en zeep. Ontdek je het wat later? Zet je kind dan lekker in bad en doe daar wat zeepsop bij in. Lekker laten weken is het beste en makkelijkste.

Watervaste stift verwijderen

Geloof me, je kind zal niet de eerste zijn die een watervaste stift op zichzelf uittest. En zeker ook niet de laatste ;). Gelukkig zijn er foefjes om ook deze stift snel weer te verwijderen. De meest simpele tip is (zonnebrand)crème te gebruiken. Watervaste stift lost namelijk niet op in water, maar wel in vet. Daarom is een crème geschikt voor een kinderhuid wel de meest veilige manier om de stift te verwijderen. Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken, mocht je geen crème voor handen hebben. Gebruik bij een kinderhuid geen nagellak remover! Dit wordt wel als tip gegeven op het internet, maar is niet goed voor de kinderhuid.

Stiften geschikt voor kinderen

Op één of andere manier weten kinderen de watervaste stiften altijd te vinden. Maar dat ze niet geschikt zijn voor kinderen mag wel duidelijk zijn. Het beste kun je voor kinderen uitwasbare stiften kopen. Deze stiften zijn op waterbasis en daarom om makkelijk te verwijderen van de huid. Lukt het verwijderen niet meteen met een nat doekje? Laat ze dan lekker even in bad zitten of onder de douche gaan.