Ben jij ook al aan het tellen? Het is dit weekend Nationale tuinvogeltelling dus zitten Sien en Co met een briefje en een vogelboekje op een stoeltje voor het raam. Ze willen natuurlijk geen vogeltje missen. Sien en Co hebben wel een beetje medelijden met die arme vogels, zo met die sneeuw en hagel. Ze besluiten deze week een paar mooie vogelvoerbakjes voor die arme beestjes te maken. Maar nu eerst even goed tellen.

Vogel in een kooitje

Vogels in een kooitje tellen natuurlijk niet mee, maar nu er buiten niet zoveel vogels te zien zijn besluiten Sien en Co even te gaan knutselen. Zij gaan een mooi vogelkooitje met een vogeltje maken. Doe je ook mee?

Sien en Co pakken elk een wit printpapier, kleurstiften, een schaar, een naald, een prikpen, prikvilt en een stukje garen en gaan lekker aan de slag.

 Vogelkooitje 2Vogelkooitje 3

Eerst tekenen ze een vogeltje en kleuren ze deze in. Daarna knippen ze 5 stroken over bijna de hele lengte van het papier, 1 brede strook en 4 smalle stroken. Ook deze kleuren Sien en Co in met mooie vrolijke kleurtjes.

Vogelkooitje 4 Vogelkooitje 5

Met de prikpen prikken Sien en Co gaatjes in het midden van de smalle strookjes en in het vogeltje. Zij leggen er een prikvilt onder, want anders prikken ze in de tafel. Eerst plakken ze de brede strook vast. Dat wordt de onderkant van het vogelkooitje. Daarna plakken ze de smalle strookjes vast aan de brede strook. De strookjes komen mooi kruislings over elkaar heen, met de gaatjes boven elkaar.

Vogelkooitje

En nu maken Sien en Co het vogeltje vast. Daarvoor hebben ze de naald en een stukje garen nodig. Eerst maken ze een knoopje in aan het uiteinde van het garen. Het andere uiteinde doen ze door de naald.  Met de naald doen ze het garen door het vogeltje. Nu maken ze weer een knoopje, een stukje boven het vogeltje. Als laatste doen ze het garen ook nog door de 4 strookjes. Nu is het vogelkooitje klaar.

Buiten zijn nog steeds geen vogels te zien, maar binnen staan 2 hele mooie vogelkooitjes met grappige vogels waar Sien en Co heerlijk naar kunnen kijken.

Niet zo goed in tekenen? Bestel dan de knutselplaat Vogelkooi bij Sien en Co. Het is een download, je ontvangt hem dus zo snel mogelijk per email en kunt hem dan gelijk uitprinten.